logo

"Baasje" gezocht !

Opgelet:

 • Ben je echt klaar voor een kat? We willen benadrukken dat je goed moet nadenken over de adoptie van een kat. Een kat is een vriend voor het leven, en als je de kat die je adopteert geen stabiele en katvriendelijke thuis kunt geven, of niet de nodige financiële middelen hebt, begin er dan aub niet aan! Ga dus niet over één nacht ijs, en informeer je ook op www.huisdierinfo.be, en ontdek of jij klaar bent voor een kat!
  Een goede raad voor een gelukkige kat: Lees het boek "I love happy cats" van Anneleen Bru. Voor wie al een kat of meerdere katten heeft, er eentje in huis wil halen of er nog een kat bij wil nemen, is dit verplichte literatuur...
  www.ilovehappycats.be
  www.felinova.be

    


 • Onze te adopteren katten zijn bij vertrek hetzij gecastreerd, hetzij gesteriliseerd. Tevens zijn ze ingeënt, ontwormd en gechipt. Dit betekent dat ook kittens gesteriliseerd zullen worden vóór ze naar hun nieuwe thuis vertrekken.
 • De prijs die voor een kat betaalt, is een onkostenvergoeding voor de castratie of sterilisatie, de (1ste) inenting, de chip en de ontworming.
 • Wens je meer informatie over een te adopteren kat of de adoptieprocedure en -voorwaarden, of wil je ze eens komen bezoeken? Bel dan naar 0477 / 94 08 21, email naar info@hetfelixproject.be of doe een persoonlijk berichtje naar onze Facebookpagina.

  Ga naar onze Facebook pagina  

Adoptie op afstand:
Ben je niet de mogelijkheid om een kat te adopteren, dan kun je kiezen voor adoptie op afstand!
Je kunt peter of meter worden van 1 van de vaste katten of langblijvers.
Je maakt hiervoor iedere maand een bijdrage naar keuze over voor jouw adoptiekat op afstand. Regelmatig sturen we je een update met informatie over het wel en wee van je kat. Verhuist je adoptiekat op afstand alsnog naar een vaste stek, ben je vrij te kiezen voor een andere kat.
Interesse? Stuur dan een berichtje naar ons email-adres (zie hierboven).


Piraatje, poes met een blutsje.., 09/2019, week 2

Mijn naam is PIRAATJE. Ook ik zit al lang in het asiel. En ondanks dat ik echt knap ben, is er niemand geïnteresseerd in mij. Oké ja, ik ben een "bange" kat, En mijn achterpootje werkt ook niet mee. Het is zeg maar verlamd. Dit maakt het lopen wat moeilijker, dus ik sleep mijn achterpootje mee. Doordat ik bang ben, verstop ik me altijd, met als nadeel dat ook niemand mijn knappe kop kan zien als ze naar de katten komen kijken. En de meeste mensen willen graag kunnen knuffelen met hun kat. En daar ben ik nog helemaal niet aan toe. In de toekomst? Wie weet, als ik iedere dag hetzelfde baasje zie met dezelfde liefde, word ik dan misschien minder bang. Wie wil mij die kans geven? En heeft het geduld om mij alle tijd te geven om open te bloeien? ...Wat is er mooier dan een kat met een blutsje te adopteren?

   

Noodoproep voor onze mooie Black.., 03/2021, week 2

Zoals jullie weten zijn we een No Kill asiel. Wat wil zeggen dat we van alles binnen krijgen...van de oudste, de ziekste en katten met aids en leucose. Voor deze katten een goud mandje vinden is heel erg moeilijk. We zien wel aan de reacties dat veel mensen ook denken dat ze recht hebben om te leven, en het is ook zo! Maar vanaf het moment dat ze ter adoptie komen dan reageert niemand. Ze hebben ook recht om een goed thuis, en da's wat we nu zoeken voor Black die leucose heeft.
Deze mooie jongen is ongeveer 2j oud. Hij had bij ons al zijn forever home kunnen hebben want deze oproep is moeilijk voor ons maar Black blijft vechten met de anderen katten, en deze situatie is voor hem en voor de anderen niet meer leefbaar. En absoluut niet gezond. Daarom zoeken we nu een plaatst voor hem alleen waar hij als een koning mag leven. Samen met een brave hond gaat het heel goed. En hij laat zich ook al aanraken. Kijkt nu diep in zijn ogen... voel je echt niks voor hem? De persoon die hem in huis gaat nemen is niet alleen een kattenvriend maar ook een persoon waar de liefde voor katten geen limiet heeft, waar de liefde gaat boven het karakter en de ziekte van de kat... een persoon met een goud hart!!! Hopelijk voor Black ben jij deze persoon!

   

Mieke.., 03/2021, week 4

Eens was er een tijd dat ik een liefdevolle en fijne thuis had. Mijn natje en mijn droogje, alles stond op tijd klaar. Iedere ochtend was mijn baasje er met een lekker hapje, tot die ene dag... Plots kwam de lieve dochter van mijn baasje, om mij eten te geven. Mijn baasje was niet meer... wat een drama. De nieuwe eigenaars van de woning hadden geen interesse in mij, liefst waren ze mij kwijt. Zo kwam ik dus bij Felix terecht. En ook al is het hier niet slecht, toch had ook ik graag mijn eigen thuis. Een eigen mandje met liefde in overvloed.
Heb jij net dat beetje geduld met mij, dat ik nodig heb? Dan beloof ik je dat we beste vrienden worden!

   

Rummie & Baccardie.., 05/2021, week 4

2 lieverds zus en broer, RUMMIE en BACCARDIE. Kittenseizoen vorig jaar 2020, slechts 1 jaar oud en al op zoek naar een nieuwe thuis. Vorig jaar vonden ze hun thuis maar blijkbaar was het niet de juiste plaats met voldoende uitdaging. Deze 2 lieverds hebben aandacht nodig, we denken bijvoorbeeld dat een gezin met kinderen wonderen zou kunnen doen... Ze houden beide van aaikes, knuffels, maar ravotten ook graag...
Haal jij deze 2 lieverds uit onze opvang?

   

Lea.., 06/2021, week 3

Mijn naam is LEA, En ik zoek mijn eigen huisje en baasje. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben 9 jaar, niet zo jong meer maar nog lang niet oud... En na zoveel jaren heb ik liever een huisje waar ik alleen ben, ik bedoel dat ik liever geen andere katten als huisgenoten heb. Wat wil je, ik verdien nu toch wel de aandacht voor mij alleen, vind je niet? De mensen in het asiel zijn allemaal heel lief, maar hier zijn te veel soortgenoten. Hopelijk is er iemand geïnteresseerd in mij. Als je meer info over mij wil, stuur gerust een berichtje...

   

Thorgan.., 07/2021, week 3

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... Wie heeft er de mooiste oortjes van Felix-land? Wat had je nou gedacht? ik natuurlijk. Onze THORGAN, geen Hazard maar beter... met mij hadden ze zeker de Finale gehaald, al was het maar om mijn knappe oor. Ik ben amper 1 jaar oud en weet je wat? Super lief en sociaal met mensen. MAAR... JA, ER IS EEN MAAR: van die mafkezen hier bij Felix met 2 gewone oren wil ik echt niets weten. Dat gaat totaal niet samen. Ik zoek daarom dus heel snel een nieuwe thuis waar ik lekker alleen kan pronken met mijn knappe oor, want ik geef toe bij Felix zijn er al een paar dames voor mij gevallen. Bloemkooloortje noemen ze het dan... mijn god waar halen ze dat nu? Mijn oor kreeg gewoon destijds niet de juiste verzorging en vandaar... Wees blij met jezelf... en ja, hier ben ik Thorgan!
Liefs, Thorgan

   

Bailey, Ella & Lowie.., 08/2021, week 2

BAILEY, ELLA en LOWIE (16 weken).
KIJK EENS WAT EEN LEUK TRIO EIGELIJK TE MOOI OM TE SCHEIDEN! We wagen het erop... mss is er wel iemand op deze aardbol die ze alle 3 samen wil.
Bailey is ons tijgertje. Ze is een lief en speels meisje dat graag de grote verstandige zusrol voor haar neemt. Ella is het zwarte katje met de witte sokken. Ook zij is een meisje. Ondanks dat zij de kleinste van de hoop is, is ze niet te onderschatten. Als laatste is er nog Lowie, onze zwarte stoere kater met een peperkoeken hartje! Als je thuis komt zullen Lowie en Ella als eerste jou komen begroeten. Dit met de nodige miauwtjes. Ze zijn degene die het meeste aanhankelijk zijn. Bailey komt ook wel iets zeggen maar zij zal iets langer wachten. Ella en Lowie komen veel knuffelen en vragen ook veel aandacht. Ze komen naar jou toe en wrijven met hun hoofdje tegen jou op om op deze manier aaitjes te vragen. Als jij in de zetel gaat zitten komen zij er graag bijzitten. Bailey komt ook wel er bij liggen, maar zij gaat ook graag op hogere plekjes liggen zodat ze alles goed in het oog kan houden.'s Nachts komen ze het liefst mee met je op het bed liggen. Meestal gaan ze doorheen de nacht ergens anders liggen. Ella blijft vaak in bed liggen. Het liefst zo dicht mogelijk tegen je aan. Ze liggen graag aan het raam zodat ze naar buiten kunnen kijken. Alle drie de katjes zijn gewoon aan een grote hond en ook aan andere katten. Het liefst zien we ze samen blijven, omdat ze alle 3 heel hard aan elkaar gehecht zijn.
 
   

Muis & Charlie.., 08/2021, week 2

MUIS is geboren 20 april en CHARLIE 28 april. 2 lieve speelse getijgerde kittens die houden van aandacht, knuffels, aaitjes maar ook graag ravotten zoals kittens horen te doen. Ze worden enkel samen geplaatst!
 
   

Sacha & Moppie, samen ter adoptie.., 10/2021, week 1

SACHA en MOPPIE
Deze zusjes van vijf jaar moeten helaas een andere thuis zoeken omdat zoontje van famillie erg allergisch blijkt te zijn aan katten. Moppie (lapjeskat) is de actiefste van de twee, altijd klaar om te spelen. Sacha is wat rustiger en wat angstiger. Ze neemt eerst de tijd om je wat beter te leren kennen, daarna zal ze zeker klaarstaan voor aaitjes. Eens ze hun nieuwe thuis gewoon zijn, zullen ze elke avond je schoot komen verwarmen. (Kleine tip; let op met reliëfbehangpapier... daar durven ze al eens aan krabben). Ze verblijven în Deurne nog bij de famillie. Ze worden wel via ons geplaatst omdat het ex-Felix katjes zijn. Ze worden enkel samen geplaatst!
 
   

Lilo.., 11/2021, week 2

LILO is een mooie kater van een 20 weekjes en op zoek naar zijn nieuwe thuis. Hij werd heel alleen gevonden aan een legerbasis te Wiemesmeer. Lilo kan niet bij honden geplaatst, daar kan hij echt niet mee om. Een andere speelkameraadje zou leuk zijn.
 
   

Noedel & Tanza, samen ter adoptie.., 11/2021, week 2

NOEDEL, 1,5 jaar oud kan het prachtig vinden met TANZA, nu een 4 maandjes oud. We zoeken dan ook voor hen samen een thuisje! Super sociale poezen. En een bom vol energie. Knuffelen en spelen. Lekker toch...
 
   

Petrol & Sprotje, samen ter adoptie.., 11/2021, week 2

PETROL en SPROTJE... Deze 2 bengels zijn erg aan elkaar gewaagd en kunnen niet zonder elkaar. Petrol, 20 weekjes jong en sprotje met zijn 16 weekjes, kijken uit naar hun nieuwe thuis. We zoeken voor hen samen een thuisje! 
 
   

Doodel & Dusty, samen ter adoptie.., 11/2021, week 2

DOODEL en DUSTY... Dit leuke duo is op zoek naar een nieuwe thuis. Doodel (wit grijs) en Dusty (tijger) zijn een 20 weekjes jong. Ze werden opgehaald omdat ze niet konden mee verhuizen. Zoek jij 2 aanhankelijke kittens, dan is dit duo een perfecte match. Doodel ligt graag uren op je schoot. Dusty geniet ook erg van aandacht. Samen ravotten, spelen en slapen is echt wel hun ding. 
 
   

Moppie & Sacha, samen ter adoptie.., 07/2022, week 1

MOPPIE en SACHA. We zjjn twee lieve meisjes van ongeveer 6 jaar. We hadden al een heel leuk nestje, maar door een gezondheidsprobleem van de zoon van het familie konden we niet langer daar blijven. Het fijnste leven dat je ons kan geven is ons rustig laten doen, af en toe wat spelen en heeeel veel aaitjes, om dan 's avonds moe op je warme schoot in slaap vallen. Wil je ons meenemen?
 
   

Zoeken nog een thuis.., 07/2022, week 1

Malaya, Boni, Lola, Skittles en  Celine.
 
   

Ozzie & Ollie.., 08/2022, week 3

OZZIE is een echt spook. Hij is de eerste die bij je staat. Hij zal zijn keel ook opzetten om te laten weten dat hij honger heeft. En als hij honger heeft kan het niet snel genoeg gaan. Hij haalt het eten zo uit de zak. Als zijn buikje vol zit komt hij maar al te graag knuffelen en dat zal hij laten merken door luid te spinnen. Spelen doet hij ook heel graag.
OLLIE is eentje die afwacht hoe de andere reageren en dan komt hij pas kijken. Eens hij je kent is het een echte speelvogel die al eens graag met je tenen speelt. 
 
   

Trixie & Lexi.., 08/2022, week 3

TRIXIE is een echte fletskont. Ze komt graag bij je liggen en krijgt graag aandacht. Ze zorgt er ook voor dat je gezicht en armen proper zijn want ze geeft je namelijk graag kusjes. Ze speelt graag met andere katten maar geeft ook aan wanneer het genoeg is voor haar.
LEXI heeft nog veel schrik van mensen die ze niet kent en van felle geluiden. Ze zou het beste ergens terecht komen waar geen kinderen of honden zijn. Ze heeft ook een andere kitten nodig om zich aan om te trekken. Maar eens ze jou vertrouwen heeft gewonnen laat ze zich wel aaien.